تاثیر سلولهای سوماتیک بر کیفیت شیر خام و فرآوردهای لبنی و دستگاههای سنجش سلول سوماتیک شیر و لاکتواسکن

بیماری ورم پستان نوعی واکنش التهابی است که با افزایش سلولهای سوماتیک، به عنوان شاخص بیماری،
همراه است. در اثر این بیماری، صنعت شیر متحمل خسارات اقتصادی فراوانی می شود. افزایش بار میکروبی شیر B2و ویتامین ،B1 و تغيير در تركيبات آن نظیر کاهش الکتوز، کازئین، چربی، برخی از انواع ویتامین ها نظیر ویتامین C و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم و روی در اثر بروز این بیماری رخ می دهد. بعالوه افزایش میزان
سدیم، کلر، سرم آلبومین، ایمنوگلبولین ها، الکتوفرین و انواع آنزیمهای پروتئولیتیک مانند پالسمین، انواع کاتپسین،
االستاز و سایر آنزیم ها مانند لیپاز، b-گلوكورونيداز، كاتاالز از دیگر آثار این بیماری به شمار می آیند. از آنجایی
که از طریق فرآيندهای حرارتی که امروزه مورد استفاده قرار می گيرند، نمی توان آنزیمهای فوق را غیر فعال نمود،
در نتیجه حضور و فعاليت آنها در شیرخام بر کیفیت و ماندگاری فرآورده هایی مانند ماست، پنیر، شیرخشک،
شیر نوشيدنی پاستوریزه و استریل موثر است، در ضمن این آنزیمها از طريق هيدروليز کازئين، موجب افت بهره
پنیرسازی نيز می شوند. با توجه به اینکه بیماری ورم پستان موجب افت کیفیت محصوالت شیری میشود، هدف
اصلی این مقاله مرور اهمیت سطح سلولهای سوماتیک در سراسر زنجیره تامین شیر است. در مجموع می توان
گفت به منظور بهبود کیفیت شیرخام و فرآورده های حاصله، پیشگیری و کنترل بیماری ورم پستان در سطح
دامداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

لطفا جهت ارتباط با شرکت پرتولبن ایساتیس و کارشناسان مجرب شرکت‌ تنها با شماره ۰۳۵۳۵۲۸۴۹۳۲ و ۰۹۹۲۱۸۴۱۲۹۹ تماس حاصل فرمایید.